9 Kasım 2010 Salı

ATAM SENİ UNUTMAYACAĞIZ...

BUGÜN 10 KASIM...


Her 10 Kasım’da olduğu gibi yine matem doluyuz, yüreğimizde derin bir sızı ve tarifi mümkün olmayan bir acı var. Bugün Atamızın ölüm yıl dönümüdür, bugün Türk milleti olarak Büyük Önderimizin aramızdan ayrılış günüdür ve bugün onun yokluğunu daha ağır hissettiğimiz günleri yaşamaktayız. Her zaman olduğu gibi Ulu Önderimize olan ebedi sevgi ve saygımızı bu yıl da tekrarlayacağız.

1881 yılında öyle büyük bir güneş doğdu ki bu güneş sadece Türk Milletini aydınlatmak için doğmadı. Büyük Önderimiz, tüm dünyaya örnek olabilecek bir lider olarak, tarih sayfalarından silinmek istenilen bir millete yeniden hayat vermek ve tarihin akışını değiştirmek için dünyaya gelmişti sanki.

Atatürk, kişisel çıkarlarını tamamen bir yana atarak kendini ve o güzelim hayatını milletine adamış ender liderlerden biridir. O savaş meydanlarında yenilmeyen zeki bir başkomutan, siyasette eşi bulunmaz bir lider, sosyal hayatta yenilikçi bir devlet adamıdır. Tüm bu özellikleri düşünürsek Atamız, Türk tarihinin değil, tüm dünyanın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biridir. Öyle ki Asya ve Afrika’daki sömürge olarak yaşayan birçok millet, O’nun düşüncelerini öğrenip, O’nun doğrularını benimseyip ve O’nun çizdiği yolda ilerleyerek bağımsızlıklarına kavuşmuşlardır.

Bir İngiliz Komutanı, Kurtuluş Savaşını Türklerin kazanmasının ardından yenilginin verdiği hüzün ile Atatürk’ün dehalığı için şu sözleri söylemiştir:’’Arkadaşlar asırlar pek nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakın ki o büyük dahiyi asrımızda Türk Milleti yetiştirdi. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelir ?’’ der ve Mustafa Kemal gibi bir kişi ile bir daha karşı karşıya gelemeyeceğini düşünerek görevinden istifa eder.

Atamız şu an beden olarak yanımızda olamasa da düşünceleriyle, yaptığı büyük işleriyle, bıraktığı eserleriyle ve olağanüstü kişiliği ile tüm Türk Milletinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizlere düşen görev Ulu Önderimizin eserlerini koruyup yaşatmaktır.


RAHAT UYU ATAM… ESERLERİN VE DÜŞÜNCELERİNLE KALBİMİZDE VE TÜM BENLİĞİMİZDE YAŞAYACAKSIN…



3 yorum:

sevgi dedi ki...

Atamızı saygıyla ve özlemle anıyoruz. elinize sağlık güzel bır yazı yazmısınız.

Ayşe Gül dedi ki...

Atam senin bizdeki sevgini ve büyüklüğünü anlatmaya çalışsam hafızamdaki kelımeler yetesız kalıyor...

GÜLER YASAR OZAFACAN dedi ki...

ayse gül ve sevgiciğim çok teşekkürler...