22 Haziran 2010 Salı

ISSIZ VE SESSİZ AĞLAR YÜREK


Edebiyat dünyasında adını yeni duyduğum yazarımız Buket Güçbey’in yeni kitabı gerek kitap satış sitelerinde gerek kitapçılarda yerini almaya başladığı an dikkatimi çekmişti. Oldukça güzel yapılan kapak tasarımı kitabın içeriğini ve yazarın dilini merak etmemi sağladı.
Bizler için küçücük, değersiz ve günümüzde kullanılmayan bir oyuncak olan rengarenk bir topaç ile yazarımız eserini kurgulamaya başlamış. Rengarenk bir topacı, mahallelerine yeni taşınan Buğra’ya hediye eden Nazen’in yaşadıklarını okurken kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Buğra ile Nazen yıllar sonra bir tesadüf sonucu karşılaşacak ve topaç bu ikiliyi yakınlaştıracak.Buğra edebiyat fakültesini okumuş bir genç olup sevgilisine aşk dolu güzel sözler söylemenin yanı sıra Türk Edebiyatının büyük şairlerinden Nedim’den de güzel dizeler okuyarak sevgisini göstermeye çalışacak Yazarımız divan edebiyatından birkaç dize ile süslediği eserinde aynı zamanda pek alışık olmadığımız iç seslere de yer vermiştir.Ara ara eklenen bu iç sesleri okurken kendi kendimizle konuşuyor gibi olsak da yazarımız bu iç seslerde biraz da kendi ustalığını göstermek istemiş.bence Buket Güçbey, bize ait duyguları benzetmelerle, hayallerle ve öylesine güzel bir dille ifade etmiş ki bir nevi bize ait duyguları süsleyerek tekrar bize sunmuş.Güzel bir aşkın yanı sıra farklı duygulara bürünmemizi sağlayan bu kitapta sadakat, dostluk, aile bağları, zamanın önemi, ve en önemlisi de vatan sevgisi gibi temalar akıcı bir şekilde anlatıldığını, görmekteyiz.
Yeni bir yazarı tanımak isterken farklı tarzda yazılmış bir kitap okuyup büyük zevk almak isteyenlere tavsiye edeceğim sürükleyici bir kitap.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir kitap kesinlikle tavsiye ederim bende...

Adsız dedi ki...

bence de güzel bir kitap...

çiğdem dedi ki...

bu kitabı ben kitapçılarda bulamadım.siz okumus tavsiye bile etmişsınız güler hanım....

Unknown dedi ki...

kitabı D&R larda bulabilirsnz bende oradan almıştım:):)

Unknown dedi ki...

kitapta teröre karşı yapılan ince isyana kesinlikle katılıyorum...