9 Haziran 2010 Çarşamba

YURDUMU ÖZLEDİM- GÜLTEN DAYIOĞLU

Gülten Dayıoğlu, günümüz Türk edebiyatının başarılı yazarlarından biridir. Özellikle çocuklara yönelik öykü ve romanlarıyla tanınan yazarımız gerek kullandığı sade dil, gerekse akıcı bir üsluptan dolayı ilköğretim öğrencileri tarafından beğeniyle okunmaktadır. Yazarımız, ağır tarihsel ve sosyal olaylara değindiği kitaplarında bile kullandığı dil sayesinde yediden yetmişe herkesin zevkle okuyup bir şeyler öğrenebileceği kitaplar yazmıştır. Özellikle, ilköğretimdeki çocuklarımıza okuma sevgisini aşılaması bakımından önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.Yurdumu Özledim, isimli kitabı da bunlar arasındadır.
Yurdumu Özledim, dış göç sorununu çarpıcı ve canlı örneklerle gözler önüne sermektedir.Yazar bu kitabında Almanya’ya giden ve orada yaşamak zorunda olan bir ailenin sıkıntılarını bir çocuğun yaşamından yansıtmaktadır. Ülkesinde çok mutlu olup herkes tarafından sevilen, başarılı bir çocuğun, gittiği ülkenin dilini bilmediği için çevreye, okula, yaşıtlarına ve o ülkenin yaşam koşullarına ayak uyduramadığı için dışlanmış, küçümsenen mutsuz halini çok etkileyici bir biçimde bizlere gösterirken vatan, millet ve dil sevgisinin önemini yazarımız güzel bir şekilde vurgular. Yurdumu Özledim romanında dış göç sorununun çocuk boyutuna dikkatleri çeken yazarımız iki kültür arasına sıkışan ve her geçen gün yurdunu daha çok özleyen bir çocuğun psikolojisini bizlere aktarmıştır.
dikkatleri çeker.
Yazarımızın dili kullanmaktaki ustalığı her satırda kendini belli etmektedir. Çocuklarımıza vatan, millet sevgisini verip dilin önemini kavratmak için okunması gereken kitaplardan biridir diyorum. Dili, üslubu, konusu ve okurken yaşanılan duyu seliyle özellikle çocuklarımızın okuması gereken harika bir kitap…

4 yorum:

Adsız dedi ki...

GÜZEL KİTAP GERÇEKTEN

Adsız dedi ki...

cocuklar ıcın bence

çiğdem dedi ki...

çocuklara gerçekten güzel mesajlar vriyor... ayrıca çocuklar zevkle okuyor...

Adsız dedi ki...

ben 11 yaşındayım çok güzel bir kitap yaşıtlarıma okumalarını tavsiye ederim